Hockey Base - Jääkiekon uusi aikakausi
HOCKEY BASE VALMENTAJAT:
| Arttu Luttinen | Jami Matilainen | Ville Österman | Pekka Kaski | Karoliina Rantamäki | Markus Leskinen | Antto Karvonen | Jouko Mikkola | Teemu Ahonen |
Arttu Luttinen
Miro Kivilahti, Hockey Base valmentaja
Hockey Base valmentaja Arttu Luttinen Hockey Base valmentaja Arttu Luttinen Hockey Base valmentaja Arttu Luttinen

The Hockey Base treenikeskuksen uusi kapteeni Arttu Luttinen on varmasti tuttu nimi kaikille Liigaa viime vuosina seuranneille. HIFK kasvatti edusti kotimaassa kasvattiseuransa lisäksi Espoon Bluesia ja Lahden Pelicansia, pelaten urallaan yli 1000 ammattilaisottelua, joista Liigassa 749 ottelua runkosarjaa + 120 pudotuspeliä. Ottawa Senatorsin varaama pelaaja teki Liigassa yhteensä 353 pistettä (170+183).  Joukkueidensa kapteenistossa Arttu toimi yli 10 kautena, joista kapteenina Pelicansissa (2011-12) sekä HIFKissä (2015-17).

Nyt aktiiviuran päätyttyä Arttu haluaa tuoda omaa ajankohtaista kokemustaan sekä pelaajien valmennukseen että harjoituskeskuksen toiminnan kehittämiseen. Rauhallisella ja analyyttisellä lähestymisellään Arttu on loistava apu jääkiekkoilijaksi tähtäävän nuoren pelaajan kehitykselle. Samalla hän nauttii saadessaan tehdä töitä myös hieman nuorempien, vasta jääkiekkoilun askelmerkkejä hakevien lasten kanssa. Valmentajana Artun vahvuuksia on ehdottomasti tuore kokemus huipputason jääkiekosta lisättynä analyyttiseen ja kehityshaluiseen ajatusmaailmaan. Vaatimustaso hänen harjoituksissaan on aina korkea, mutta rima on ehdottomasti asetettu aina kyseisen pelaajan oman tason mukaan.
Valmentamisen lisäksi Arttu on ottanut vastuulleen The Hockey Basen treenikeskuksen kehittämisen ja laivan ohjaamisen entistä vahvemmin yksilön ominaisuuksien mukaiseen valmennukseen suuntaamiseen. Hockey Basen ajatusmalli on, että joukkueharjoittelun lisäksi pelaajan tulee saada entistä enemmän yksilöllisiä juuri hänelle räätälöityjä ratkaisu- ja harjoitusmalleja, jotta optimaalinen kehitys pelaajan urheilijapolulle pystytään rakentamaan.

Jami Matilainen
Hockey Base ohjaaja Jami Matilainen

Hockey Base harjoituskeskuksen kapteeniston toinen jäsen Jami "Lide" Matilainen hoitaa rautaisella ammattitaidolla osaltaan treenikeskuksen hallinnollisia asioita.

Valmentajana miehen analyyttinen valmennustyyli toimii erinomaisesti niin yksilön taitotason nostoon pyrkivässä jaksottaisessa harjoittelussa kuin pitkäjänteisessä ja kokonaisvaltasta kehitystä hakevassa harjoittelussakin.

Lide on ollut alusta asti mukana kehittämässä nykyaikaista laukaisuvalmennuskonseptia ja on ollut isona osana Jyväskylän Yliopiston kanssa yhteistyössä tehtyä tutkimusta, joka on osaltaan usean laukaisuvalmennusta tarjoavan valmentajan ohjenuorana nykypäivänä. Liden tietotaito asiasta onkin yhtenä konseptin kehittäjänä todella huima, ja tätä tietoataitoa käytetään myös muiden Hockey Base valmentajien koulutuksessa apuna.

OKK käytännössä koko aktiiviuransa edustanut Lide siirtyi valmennuksen puolelle jo aikaisessa vaiheessa ja omaakin siksi laajan näkökannan yksilötaidon valmentamiseen. Ennen Hockey Basen ohjaajaksi siirtymistä Lide on valmentanut mm. Karhukissoja ja Hifk-junioreita eri ikäryhmissä. Valmennusfilosofian taustat on rakennettu monipuolisesti valmentajakursseilla, mutta vahvimman mausteen miehen valmennukseen tuo hänen ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä luonteensa.

 

Ville Österman
Ville Österman, Hockey Base valmentaja
Hockey Base valmentaja Ville Österman Hockey Base valmentaja Ville Österman Hockey Base valmentaja Ville Österman

Hockey Basen valmentaja Ville pelaa valmennuksen ohella edelleen aktiivisesti itse kilpatasolla ja omaa näin hyvän ajankohtaisen lajitietämyksen ja vaatimustason myös pelaajan näkökulmasta. Valmennuksissaan Ville pyrkiikin siirtämään tämän kokemuksen suoraan valmennettavilleen.Hockey Basen myötä Villellä löytyy myös kansainvälistä valmennuskokemusta Tanskasta.

Ville valmentaa Hockey Basessa monipuolisesti yksilöistä aina joukkueharjoituksiin asti. Vahvan kokemuksensa turvin hän pystyy tarjoamaan kaiken tasoisille junioreille, kilpakiekkoilijoille ja harrastajille uusia lähestymistapoja harjoiteltaviin tekniikoihin. Hänen kanssaan onnistuu laukaus-, kiekonkäsittely- ja luisteluharjoittelu. Erikoisosaamiseksi Ville nostaa puolustajan pelin kiekollisena hyökkäyspäässä.

Harjoituksissa pidetään tunnelma rentona, mutta vaativana. Villen pyrkimys on rakentaa harjoittelijalle mahdollisimman monipuolinen työkalupakki, mistä pelaaja pystyy itse ajan kanssa alkaa etsimään oikeita ratkaisuja oikeisiin pelitilanteisiin. ”Onnistunut harjoituskerta on sellainen, missä pelaaja itse tajuaa, miksi jokin asia tehdään tietyllä tavalla, ja alkaa tätä tietoa itsenäisesti soveltamaan.”

Pekka Kaski
Pekka Kaski, Hockey Base valmentaja
Hockey Base valmentaja Pekka Kaski Hockey Base valmentaja Pekka Kaski Hockey Base valmentaja Pekka Kaski

Hockey Basen kokeneeseen valmentajakaartiin kuuluu Pekka ”Peki” Kaski, joka on pelaajan mm. esiintynyt SM-liigassa junioriseuransa Jokereiden edustusmiehistössä muutaman ottelun verran 70-luvulla. Valmentamisen seuratasolla Peki on puolestaan aloittanut jo 90-luvulla, joten hänen kanssa pääsee kokeneen ja varmaotteisen valmentajan oppiin. Pekin kädenjälkeä on saatu ihastella niin Jokereiden, HIFK:n kuin Karhu-Kissojenkin organisaatioissa vuosien varrella, ja samalla käteen on jäänyt useampikin SM-mitali.

Ammattivalmentaja-pätevyyden omaava Peki on myös koulutettu urheiluhieroja, joten myös fysiikka ja kehonhuollolliset asiat on hallussa ja otetaan treenatessa huomioon. Valmentajana Peki vertaa itseään kokkiin: Laatu ratkaisee tekemisessä sen mitä sopasta tulee. Joskus hyvää, joskus tosi hyvää. Tai kuten valmentaja itse asian ilmaisee: ”Staga o mut teku puuttuu. Näitä siis opetellaan, jotta tultaisi oikeaksi pelaajaksi. Siis tekeminen ratkaisee.”

Karoliina Rantamäki
Teemu Saharinen, Hockey Base valmentaja
Hockey Base valmentaja Karoliina Rantamäki Hockey Base valmentaja Karoliina Rantamäki Hockey Base valmentaja Karoliina Rantamäki

Viidet olympialaiset, Venäjän naisten pääsarjassa 12 kautta: 244 peliä ja 474 pistettä, Naisten Liigassa 16 kautta: 377 peliä ja 688 pistettä (11/2020), kahdeksan MM-mitalia, kaksi Olympiamitalia, kaksi Eurooppa Cup mestaruutta, yksi Eurooppa Cup hopea, kahdeksan Suomen mestaruutta, kolme Venäjän mestaruutta + viisi hopeaa ja kaksi pronssia Venäjän pääsarjasta ja tällä hetkellä aktiiviura jatkuu HIFK naisten kapteenina (12/2020).

Karoliina Rantamäki on tuttu nimi ja kasvo varmasti kaikille aktiivisesti suomikiekkoa vuosien saatossa seuranneille, vaikka häntä ei kotimaan sarjoissa nähty 12 vuoteen ennen kaudella 2019-20 tapahtunutta paluuta Suomeen. Tämän ajan Karoliina kiekkoili ammatikseen Venäjällä keräten kotimaassa ja jopa maailmalla poikkeuksellisen laajaa kokemusta kansainvälisestä naisjääkiekkoilusta.

Valmentajan Karoliina on innostava ja kannustava ja samalla vaativa. Harjoittelu perustuu Karoliinan vuosien saatossa keräämään kokemukseen ja tietotaitoon sekä jääkiekosta yleensä, että naisjääkiekkoilusta ja sen vaatimustasosta, kun tähtäimenä on ura huippu-urheilijana. Karoliinan pääasiallinen vastuualue Hockey Basen treenikeskuksessa on tyttö- ja naisjääkiekon valmentaminen ja kehittäminen, mutta hänellä on rutkasti annettavaa myös poika- ja miesjääkiekkoilijoille jo pelkästään poikkeuksellisen laajan kokemuksensa turvin. Karoliina toivottaakin ennen muuta kaikki tyttö- ja naisjääkiekkoilijat tervetulleiksi treenaaman ja nauttimaan jääkiekosta Hockey Baseen hänen opein!

Markus Leskinen
Hockey Base valmentaja Markus Leskinen

Hockey Base valmentaja Markus Leskinen on koulutukseltaan Personal trainer ja hän pystyy tätä kautta tuomaan valmentamiseen vahvan yksilölähtöisen näkökulman. Lajin vaatimukset ja odotukset ovat hänelle tuttuja oman pelaajauran kautta, jonka aikana hänelle kertyi kokemusta Suomesta ja Sveitsistä.

Analyyttisen ja tarkasti yksilön ominaisuuksiin pureutuvan valmennustyylinsä kautta Markus pystyy tarjoamaan optimaalisia haasteita niin junioreille kuin kokeneille pelimiehillekin luistelun ja mailankäsittelyn osalta.

Maalivahtivalmentaja Antto Karvonen
Hockey Base valmentaja Antto Karvonen.

Antto Karvonen on entinen maalivahti, jolta löytyy pelikokemusta junioreista sm- ja 1div.-tasolta sekä aikuisissa suomisarja sekä 2div. tasolta.
Mv-valmennustaustaa löytyy usealta vuodelta eri seuroista aina A-junioreista D-junioreihin.
Antto vastasi myös kaksi vuotta Porvoo Huntersin edustusjoukkueen  maalivahtivalmennuksesta. Samalla hän toimi myös seuran mv-valmennusvastaavana Koulutetun urheiluhierojan tutkinto sekä 4 vuoden syventävä koulutus osteopatiaan, tuovat Antolle myös valmiudet vetää monipuolista ja lajinomaista fysiikkaharjoittelua niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.
Valmentajana Antto on positiivinen, innostava sekä analyyttinen. Pilkettä silmäkulmasta löytyy aina korkeaa vaatimustasoa unohtamatta.

Jouko Mikkola
Hockey Base  mentaali- ja neurovalmentaja Jouko Mikkola
Hockey Base valmentaja Teemu Lassila Hockey Base valmentaja Teemu Lassila Hockey Base valmentaja Teemu Lassila

Mentaali- ja neurovalmentaja Jouko ”Jokeri” Mikkola on ammattivalmentaja, jonka tausta on golfvalmennuksessa, jossa hän on valmentanut pelaajia niin laji- ja mentaalipuolella vastaten heidän kokonaisvaltaisesta valmennuksesta.

Nykyään hän toimii yli lajirajojen tehden mentaali- ja neurovalmennusta lajista riippumatta. Mentaalivalmentajana tiimien rakentaminen ja yksilön henkisten vahvuuksien sekä yksilön mentaalisen suorituskyvyn optimointi on tuonut Jokerille Suomen Mestaruudet lentopallossa, cheerleadingissä sekä lisäksi käsipallossa Suomen mestaruudet ja Baltian Liigan voiton tuplana. Joukkueiden lisäksi hän tekee yksilövalmennusta eri lajien urheilijoille. 

Toiminnallisen neurotieteen asiantuntijana ja Prokeycoach valmentajana Jokeri kartoittaa yksilön luontaisen motoriikan, joka vaikuttaa yksilön optimaaliseen tapaan luistella ja laukoa. Individualisoinnin avulla pystymme optimoimaan laukaisu- ja luistelutekniikkaa sekä ennaltaehkäisemään loukkaantumisia ja rasitusvammoja. 

Neurotieteisiin pohjautuvassa havaintokyky- reaktio ja liikkuvuusharjoittelussa parannetaan yksilön aivojen ja hermoston toimintakykyä. Aivoja ja hermostoa aktivoimalla ja harjoittelemalla pystymme parantamaan yksilön suorituskykyä. Näin saadaan oppimista ja oppimiskykyä tehostettua kun aivot ja hermosto toimivat moitteettomasti. Loppujen lopuksi lihas ei kuitenkaan toimi ilman optimaalista aivojen ja hermoston yhteistyötä. On aika nostaa mentaalinen ja fyysinen suorituskyky seuraavalle tasolle!

——————————————

Prokeycoach ja havaintokyky- ja tasapainokainokartoitusten ajanvaraus ja tiedustelut suoraan Jouko Mikkola: 0400 449979
tai varaukset@hockeybase.fi

Teemu Ahonen
Hockey Base valmentaja Markus Leskinen

Hockey Basessa kamppailulajeja valmentavalta Teemu Ahoselta löytyy valmennuskokemusta kamppailulajeista vuodesta 1996. Ottelu- ja valmennuskokemusta häneltä löytyy niin nyrkkeily, potku- ja thainyrkkeily kuin MMA:stakin. Ahonen on aloittanut kamppailulajien parissa noin 13 vuotiaana nyrkkeilyllä, josta siirtyi muutaman vuoden jälkeen potkunyrkkeilyn pariin.

Teemun harjoituksissa keskitytään paljon liikkuvuuksien ja kordinaation sekä kehonhallinnan parantamiseen. Kamppailulajen monipuolisuudesta johtuen harjoituksia voidaan muokata todella monipuolisesti aina vauhtikestävyysharjoittelusta reaktiharjoitteluun ja räjähtävän voiman tuotosta staattiseen voimanhallintaan asti.

Valmentajana Teemu pyrkii analysoimaan harjoittelijoiden fyysiset ominaisuudet ja rakentamaan niiden varaan parhaan mahdollisen suoritustavan tehtäville harjoitteille ja tekniikoille. ”Jokaisen fyysiset välitykset ja ominaisuudet luovat tiettyjä mahdollisuuksia ja rajoitteita esim. peruslyömiseen. Koen että valmentajana tehtäväni on tarjota harjoittelijalle ratkaisuvaihtoehtoja suorittaa tekniikat parhaalla mahdollisella tavalla oma kroppa huomioiden. Paras hetki on se, kun harjoittelijalla syttyy itsellä lamppu, siitä miten jokin asia kannattaa tehdä.”

Kamppailulajien lisäksi Teemu Ahosella on kokemusta jääkiekkovalmennuksesta juniorikiekkoilijoiden kanssa. Lisäksi hänellä on niin jääkiekkokokemusta juniori- ja aikuisiältä, joten harjoittelun muokkaaminen eri lajeja tukevaksi onnistuu eri lajien lainalaisuuksien tuntemisen avulla.

Varaa treeniaikasi heti:
+358 9 8520 5800
varaukset@hockeybase.fi

Katso Hockey Base -Vantaan harjoitteluhinnasto tästä >>

Mahdolliset peruutukset viimeistään 24h ennen harjoituksen alkua. Myöhemmin perutut harjotukset veloitetaan täysimääräisesti.